25.5.2020. 11:25
Iznenadila i Serenu Williams: Osaka postala najplaćenija sportašica
22-godišnjakinja je nagomilala svoj nevjerovatni iznos prije oporezivanja kombinacijom novčanih nagrada i potvrda, osvojivši 1,4 milijuna dolara više od Serene Williams u posljednjih 12 mjeseci.

Williams, prvakinja grend slem turnira čak 23 puta, u posljednje četiri godine bila je najplaćenija sportašica – zarađivala je između 18 i 29 miliona dolara.
 
Ali Osaka je sada oborila i dosadašnji rekord Marije Šarapove za sportašicu koji je postavljen 2015. godine kada je osvojila 29,7 miliona dolara.

Osaka je u dosadašnjoj karijeri osvojila dva grand slama, postajući jedna od najsjajnijih zvijezda na WTA turneji.

Rođena u Japanu, Osaka je odrasla u SAD.

Na 29. je mjestu 100 najboljih sportaša koji su najplaćeniji, ispred Williamsove koja sjedi na 33. mjestu. Očekuje se da će puna lista Forbesa za 2020. godinu biti objavljena iduće sedmice, piše CNN.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana