28.8.2020. 9:08
Licemjerstvo Naomi Osake: Povukla se sa turnira zbog rasne nepravde u SAD-u, a onda odlučila da igra kad je turnir odgođen na jedan dan
Japanka Naomi Osaka (22), nekadašnji broj jedan, odlučila je kako će ipak nastupiti u polufinalu WTA turnira Western and Southern Open koji se održava u New Yorku protiv Belgijanke Elise Mertens, iako se ranije povukla iz turnira zbog dešavanja u SAD-u, kao znak protesta.

Piše: Haris Ahbabović

Osaka je u srijedu objavila kako se povlači s turnira u znak protesta protiv rasne nepravde u Americi i najnovijih dešavanja u ovoj zemlji. Međutim, kako su potom organizatori turnira odlučili na jedan dan prekinuti turnir u znak podrške borbi protiv rasne nejednakosti u SAD-u, Osaka je prihvatila njihov zahtjev da ipak ostane na turniru, tačnije, odlučila je da, ipak, igra turnir, pošto je jedan dan svakako odgođen.

"Kao što znate, jučer sam se odlučila povući s turnira u znak podrške borbi protiv rasne nepravde. Bila sam i jesam spremna predati meč svojoj suparnici. No, nakon moje objave i dugotrajnih razgovora s WTA i USTA, prihvatila sam njihov zahtjev da zaigram u petak. Oni su odlučili odgoditi sve mečeve za jedan dan čime je dodatno skrenuta pažnju na pokret. Zahvaljujem WTA-a u turniru na njihovoj potpori”, objavila je Osaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana