21.9.2020. 13:03
Roland Garros: Više novca za igrače, manje za pobjednike
Na teniskom Otvorenom prvenstvu Francuske, koje u nedjelju počinje u Parizu, igračima će biti podijeljno gotovo 4,2 miliona eura manje nego lani.

Najveći teniski turnir na zemljanim terenima  zbog  korona krize snizio je nagradni fond na ukupno  38,41 milion eura, saopćili su organizatori Roland Garrosa, prenosi STA.
 
Na lanjskom Grand Slam turniru u Parizu teniserima i teniserkama je podijeljno 42,66 miliona eura, dok su ove godine, zbog  koronavirusne pandemije, organizatori izdvojili manje novca. 

Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će ček u iznosu po  1,6 miliona eura  (lani su zaradili po 2,3 miliona), dok će oba finalista zaraditi po 850.000 eura (lani 1,18 miliona).

Zato su organizatori ove godine više mislili na igrače koji se ne plasiraju  tako daleko. Poraženi u 1. kolu dobit će 30,34 posto više novca nego prošle godine.

Sva 64 gubitnika, koji će  svoje nastupe završiti u Parizu u uvodnom kolu Roland Garrosa, dobit će po 60.000 eura, u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Organizatori su ovo povećanje opravdali gubitkom zarada manje uspješnih igrače, koje je teško pogodila pandemija koronavirusa. 

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana