11.11.2020. 9:15
Sukob Đokovića i ATP zbog novca
Novac je stvorio jaz između najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i ATP, smatra švajcarski list Blik.

U tekstu koji počinje "Uzmite novac siromašnima i dajte bogatima", kao geslo ATP-a, natjeralo je Đokovića da osnuje pandan tom udruženju pod nazivom PTPA.

ATP u novoj godini želi da stvori veće igrača oko Rodžera Federera, na čijem će čelu biti Kevin Anderson, i izmijeni novčane nagrade, što se vidi na dokumentu koji je već "procurio" na društvenim mrežama.

Oni smatraju da bi vrhunski igrači trebalo više da zarađuju u situaciji kada i doprinose, s čime se ne slaže Novak jer želi da i slabije rangirani teniseri imaju neophodnu pomoć.

"Novčana nagrada u kvalifikacijama i prvim rundama trebalo bi da se smanji i poveća u završnici", navodi se u dokumentu.

Poslije nastavka teniske sezone Novak se zalagao za pomoć lošije plasiranim igračima, ali kada je vidio da nema potpunu podršku okrenuo se PTPA, prenosi B92.net.

Sve se to desilo pred US open i zbog toga je trpio kritike određenog dijela javnosti koje je pozivalo na "zajedništvo".



(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana