23.3.2021. 20:53
Džumhur eliminisan u finalu kvalifikacija za Masters, nada se glavnom žrijebu kao "lucky loser"
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u finalu kvalifikacija Mastersa u Miamiju od Čileanca Alejandra Tabila sa 6:4, 3:6, 4:6 u setovima.

Džumhur je dobro otvorio meč i osvojio prvi set sa 6:4, nakon čega je Tabilo preuzeo kontrolu i boljom igrom stigao do poravnanja u setovima (3:6).

Čileanac je i u trećem, odlučujućem setu, bio bolji i dobio ga sa 4:6 te nakon preokreta ostvario pobjedu i plasman u glavni žrijeb.

Obzirom na to da je Džumhur treći nosilac kvalifikacija za Masters u Majamiju, ima dobre šanse da upadne u glavni žrijeb kao “lucky loser”.

(Ajdin Balićevac)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana