30.7.2021. 11:54
Ništa od olimpijskog zlata: Zverev eliminisao Đokovića i izborio finale Olimpijskog teniskog turnira
Njemački teniser Alexander Zverev savladao je Novaka Đokovića sa 2-1 u setovima i izborio veliko finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zverev je priredio veliko iznenađenje i za 2 sata i pet minuta savaldao prvog reketa svijeta.

Đoković je fenomenalno ušao u meč, igrao odlično i riješio prvi set uvjerljivim rezultatom 6:1.

Nakon toga uslijedio je veliki pad u igri Novaka, Zverev mu je oduzeo 2 servisa u šestom i osmom gemu i set riješio u svoju korist rezultatom 6:3.

Đoković nije uspio da se oporavi, Zverev je igrao sjajno u trećem setu i riješio ga u svoju korist uvjerljivim rezultatom 6-1.

Zverev će u velikom finalu teniskog turnira na Olimpijskih igara igrati protiv Rusa Karena Khachanova, dok će Đoković imati priliku osvojiti zlato u finalu mix dublova.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana