30.7.2021. 17:18
Kakav katastrofalan dan za Novaka Đokovića, izgubio još jedno polufinale na OI: Osjećam se užasno!
Prvi reket svijeta Novak Đoković danas je izgubio dva polufinalna meča na OI u Tokiju.

Prvo je u singlu nakon preokreta izgubio od Aleksandra Zvereva sa 2:1, a onda je u miks paru sa Ninom Stojanović pretrpio poraz u dva seta od ruskog para koji čine Aslan Karatsev i Elena Vesnina.

- Užasno. Osjećam se užasno - kratak je bio Novak nakon poraza u dublu. Frapantan je podatak da je Đoković u singlu izgubio deset od posljednjih 11 gemova protiv Zvereva.

- To je sport. On je igrao bolje. Moram da mu odam priznanje na preokretu. Servirao je ekstremno dobro. Nisam dobijao mnogo prilika na njegov drugi servis, a moj servis drastično je opao, otkad sam poveo sa 3:2 u drugom setu, nisam dobijao lake poene uopšte. Igra mi se raspala, mislim da je uzeo osam gemova. Stao sam, dao sam njemu da napadne, slab procenat prvog servisa. Na ovom nivou, sa pritiskom Igara i nastupa za svoju zemlju. Nisam došao svjež ovdje, došao sam izuzetno iscrpljen, ali sam došao motivisan, naravno sa željom da donesem medalju - rekao je Đoković, koji se sada nada da će da osvoji makar jednu medalju za Srbiju.

- Ne znam. Trenutno se osjećam užasno, ali sutra se nadam svježem početku. Nadam se da ću se oporaviti i da ću moći da osvojim barem jednu medalju za svoju zemlju - zaključio je Đoković.

(H. Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana