15.8.2021. 18:01
Nadal boluje od rijetke bolesti, španski mediji se pitaju da li će više igrati tenis
Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal šokirao je svijet kada je odlučio da se zbog povrede vrati u Evropi prije početka posljednjeg Grand Slama sezone.

On se nakon posljednjeg meča u Washingtonu požalio na povredu stopala, zbog koje je propustio mnogo turnira, a sada je pod znak pitanja doveden i nastup na US Openu. Međutim, španski mediji su danas objavili vijest da se sjajni teniser suočava sa neobičnom i rijetkom bolešću.

Brojne povrede sa kojima je muku mučio kroz karijeru i zbog kojih je često trpio nepodnošljive bolove, a naročito one koje je imao sa koljenima posljedica su zapravo drugog problema. Svojevremeno je „Punto de break“, španski teniski portal pisao da je Nadal još 2005. godine primijetio da ima ozbiljne probleme sa stopalima. Nakon ljekarskih analiza mu je dijagnostifikovana Miler-Vajsova bolest koja napada kosti stopala i izaziva ozbiljne bolove.

- Osjetio sam problem dan poslije osvojene titule u Madridu. Doktori su mi rekli da se radi o Miler-Vajsovoj bolesti, koja je degenerativno oboljenje kostiju u središnjem dijelu stopala. Ovu bolest je toliko teško otkriti zbog simptoma - ispričao je tada medijima Nadal.

Od španskih medija ipak ne dolazi informacija o tome u kojem stadijumu je bolest sa kojom se Nadal suočava. 

(H. Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana