16.1.2022. 10:52
Novak Đoković nakon deportacije iz Australije može da izgubi i prvo mjesto na ATP listi
Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, mogao bi da doživi novu štetu nakon odluke australijskih vlasti da ga deportuju iz zemlje i uskrate mu učešće na Australian openu.

Đoković bi zbog toga mogao da ostane i bez prvog mjesta na ATP listi. On neće biti u prilici da brani titulu, što znači da gubi 2000 bodova i time bi na novom rankingu imao 9015. Ugroziti ga može Daniil Medvedev, koji brani prošlogodišnje finale, ali u slučaju osvajanja titule dobio bi novih 800 bodova, te bi imao 9735 i po prvi put bi stigao na čelo ATP karavana.

Šansu vreba i Alexander Zverev. Nijemac brani samo 760 bodova, a sa titulom bi došao do 9210 i preuzeo vodstvo na listi najboljih tenisera.

Australian open počinje večeras, a vidjećemo kakav će biti razvoj situacije.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana