16.1.2022. 14:55
Džumhur kao “lucky loser” ima mogućnost zaigrati u glavnom žrijebu AO-a
Iako je bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ispao u finalu kvalifikacija Australian Opena, ipak ima mogućnost zaigrati u glavnom žrijebu kao "lucky loser". Ukoliko bilo koji teniser otkaže nastup u glavnom žrijebu AO, bh. teniser ulazi na turnir umjesto njega.

“Nakon što je Damir izgubio u trećem kolu kvalifikacija, bio je treći od četiri najbolje plasirana igrača koji su poraženi u posljednjem kolu i na taj način se izborio za jedno navedena četiri mjesta za Lucky losera. Nažalost, nasumičnim odabirom je izabran kao četvrti Lucky loser. Prva dva igrača su već ranije uvrštena u žrijeb umjesto Ćorića i Cuevasa, a to su Escobedo i Sousa, a treći je Caruso koji će ući na mjesto Novaka Đokovića. Sljedeći otkaz nekog od igrača iz glavnog turnira upotpunit će Damir”, naveli su na Facebook stranici Damira Džumhura.



(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana