5.12.2018. 11:40
Dok se oporavlja: Darku Laziću trajno oduzimaju vozačku dozvolu
Zbog 12 prekršajnih prijava koje je napravio u proteklih pet godina, Darku Laziću će trajno biti oduzeta vozačka dozvola i morat će ponovo polagati testove.

Budući da Zakon o saobraćaju u Srbiji propisuje da, nakon sakupljenih 18 kaznenih poena, slijedi oduzimanje vozačke dozvole, pjevaču, koji se trenutno nalazi na liječenju u banji u Mladenovcu, u toku sljedeće godine bit će trajno oduzeta dozvola. Da bi dobio novu, morat će ponovo podnositi zahtjev za dobivanje dozvole.

- Darko od 2013. godine ima evidentirano oko 12 prekršajnih prijava i sve su uglavnom slične. Većina prekršaja je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kada je saobraćaj u pitanju. Manji procenat su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jedna koju je dobio jer nije želio otkriti ko je vozio automobil registriran na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrirano vozio i bez adekvatne dozvole - navodi "Kurir.rs".

Darko će, nakon što ostane bez dozvole, moći podnijeti zahtjev za izdavanje nove, ali će zmorati ponovo polagati testove. Međutim, tek nakon što mu sve zabrane isteknu.




(Lejla Trle)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana