24.7.2021. 22:11
Slobodan Milošević je Miru Marković varao sa lijepom srbijanskom glumicom
Slobodan Milošević je preminuo je 2006. godine u zatvorskoj ćeliji u Sheveningenu, a iza sebe je ostavio seriju burnih događaja koji su se odigrali devedesetih godina i koji su mu kasnije i došli glave, prenosi Kurir.

Ličnost koja je imala neizmjeran uticaj na Miloševića bila je njegova supruga Mira Marković, a Slobu su često nazivali "papučarem" jer je taj uticaj bio očigledan. Međutim, iako je Sloba suprugu slušao i vjerno služio njenim ideološkim i političkim stremljenjima, nije bio pravi "čistunac" kad je riječ o ljubavnom planu. Sloba je izduvni ventil našao u ljubavnoj aferi sa S.S. koja važi za jednu od najlepših glumica sa jugoslovenskih prostora, prenosi Kurir.

Kasnije će se ispostaviti da je veza sa srpskom glumicom bila izuzetno važna u Slobinoj političkoj karijeri.

Uz pomoć glumice otkrio je veliku zavjeru koju su mu spremali politički saradnici za koje se ispostavilo da su mu zapravo politički neprijatelji. Za sabotažu Miloševića bilo je navodno izdvojeno dva miliona maraka. Da nije otkrio zavjeru, koju su mu spremali krajem osamdesetih godina, vjerovatno ne bi ni došao na visoke državne funkcije uz pomoć kojih je stekao popularnost i moć, a zatim postao predsjednik Srbije 1991. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana