8.2.2020. 15:46
Znakovi koji mogu upućivati na to da vaš partner nešto krije od vas
Svatko ima tajne koje čuva za sebe, ali svaka veza trebala bi se temeljiti na povjerenje. Katkad može biti teško znati gdje povući crtu. Dobra komunikacija je ključ, ali ako vaš partner želi prikriti nešto, bitno je znati kako ih pridobiti da vam kažu istinu. Biti svjestan znakova da nešto skrivaju od vas može pomoći u tom slučaju.

1. Promjena glasa

Ako primijetite promjenu u tonu vašeg glasa dok pričaju s vama, možda vam lažu. Također, mogu i pročistiti grlo češće nego inače i teško disati. Prirodne su to reakcije tijela kada postanu nervozni oko nečega.

2. Izbjegavaju kontakt očima

Oči mogu otkriti mnogo emocija. Stoga, ako vaš partner izbjegava vaš pogled, može biti da ne želi da vidite kroz njega/nju. Mogli biste osjetiti strah u njihovim očima i zato ne žele uspostaviti kontakt očima s vama.

3. Dok odgovaraju na vaša pitanja, njihovi odgovori su nejasni, a njihove oči se često vrte

DOk odgovara na pitaje, oči osobe pomaknut će se u stranu s koje dobivaju informacije. Oči koje se pomiču udesno traže sjećanja dok oči koje se pomiču ulijevo kreiraju laži. Ako su odgovri vašeg partnera nejasni ili neobično detaljni, to može biti znak da nešto nastoje prikriti. Drugi znak također biti ako na vaše pitanje odgovaraju pitanje kako bi dobili dodatno vrijeme da smisle laž.

4. Uzvrpolje se kad ste sami

Skrivanje tajni čini vašeg partnera nespojkonim, pogotovo kada ste sami zajedno. Mogu osjećati stress i to im otežava da ostanu mirni dok nema ničega što vas može omesti.

5. Pokušavaju natjerati druge da postanu samosvjesni

Ovo se događa kad vaš partner želi skrenuti pažnju sa sebe, zato što se osjećaju krivima zbog nečega. Pokušavaju skrenuti pozornost na nešto što vaša obitelj ili prijatelji čine krivo kako bi drugi razmišljali o sebi umjesto o vašem partneru.

6. Njihov govor tijela pokazuje da su nervozni u vašoj blizini

Ako vaš partner tijekom razgovora okreće vaše tijelo od vas, to može biti znak da imaju neke tajne i ne žele da ih saznate. To je njihov podsvjesni način na koji vas žele isključiti. Također, griženje noktiju može biti znak nesigurnosti ili nervoze jer to može ukazivati na to da se događa nešto što žele sakriti od vas. Drugi način na koji možete oktriti laže li vam vaš partner jest da pogledate što rade s rukama. Ako vaš partner ne stavlja ruke u džep kao uobičajeno, već ih pozicionira drugačije, to može biti način na koji žele utješiti sebe zbog nečega za što znaju da krivo čine.

7. Imaju svoj "poker face"

Budući da izrazi lica mogu reći puno o tome kako se osoba osjeća, ako vaš partner nešto krije od vas, vaš partner će pokušati održavati neutralan izraz lica. Ako ne pokazuju ništa, nećete ih moći tako lako pročitati.

8. Puno trepću

Učestalo treptanje može upućivati na laganje. Laganje zna biti stresno, a kad smo pod stresom, puno trepćemo. Ako primjetite da vaš partner trepće više nego inače, vjerojatno vam laže.

9. Lako planu

Osjećaj krivnje čest je kada nešto skrivamo od naših voljenih. U tom se slučaju partneri čudno ponašaju i učinit će sve da se vi osjećate loše. Ili da imate osjećaj kako ste upravo vi ti koji ste učinili nešto loše.

10. Posvećeniji su poslu

Ako se duži ostanci na poslu i češća poslovna putovanja ne mogu objasniti, primjerice, nedavnim napredovanjem, moguće je da im je posao samo izgovor.

11. Više niste intimni

Vrijeme je za ozbiljan razgovor ako osjećate da vaš partner gubi interes za intimnošću. Moguće je da vas vara i skriva to od vas.

12. Odjednom im je veoma važno kako izgledaju

Vaša bolja polovica iznenada je krenula u teretanu i obnovila garderobu. Možda vam se želi svidjeti? Ako u vašem društvu ne drži naročito do izgleda, a za društvena događanja se sređuje, velike su šanse da se želi svidjeti nekom drugom.

13. Teško dopirete do partnera

Imate poteškoća s uspostavljanjem komunikacije, a osim toga, partner vam često ne odgovara na pozive i poruke. To može biti tajni znak da je emocionalno nedostupan. I kada ste zajedno, imate osjećaj kako su partnerove misli i srce s nekim drugim.

14. Skrivaju mobitel

Privatnost jest važna, no, ako ništa se skriva, ne bi trebalo biti razloga da se vaš partner ponaša 'zaštitnički' prema mobitelu. Poruke u čudno doba i obrambeni stav ako pitate nešto o tome, znak su da partner nešto skriva, piše Brightside.me.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana