18.3.2022. 11:59
Negdje dobiješ, negdje izgubiš: Nakon što je ostao bez Chelsea, Abramovič pronašao utjehu u 30 godina mlađoj glumici ukrajinskih korijena
Engleska vlada blokirala je sva sredstva ruskim oligarsima povezanim s predsjednikom Vladimirom Putinom uključujući i Romana Abramoviča (55) kojeg je Premier liga nedavno maknula s pozicije direktora Chelseaja.

Otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu, Abramoviča se rijetko ili gotovo nikako nije moglo vidjeti u javnosti.

Ipak, kamere su ga uspjele uhvatiti na aerodromu u Tel Avivu gdje je čekao let za Moskvu, a prema fotografijama koje su procurile može se reći da je cijeli posijedio od muke, prenosi 24sata.hr.

Usred ratnih zbivanja koja su ga natjerala na prodaju engleskog prvoligaša, Abramovič prolazi teške trenutke u kojima mu utjehu navodno pruža glumica ukrajinskih korijena Aleksandra Korendjuk (25).
Njihovu romansu razotkrila je ruska novinarka Božena Rinska, a ista je počela četiri mjeseca prije početka Putinove agresije na Ukrajinu.

“Nova djevojka Romana Abramoviča je vrlo zanimljiva. Početkom godine su krenule glasine da je srce oligarha osvojila Aleksandra Korendyuk. O njoj ne znamo puno, ali znamo da se bavi glazbom, a također se okušala i kao glumica. Glumila je hostesu u dvije epizode moskovske serije”, izjavila je novinarka.

Prema pisanjima ruskih medija, regionalni stručnjaci utvrdili su da je Korendjuk ukrajinskog porijekla.

“Ironično je da se Abramovič povezao s Ukrajinkom baš kad je bio sankcioniran zbog rata i njegovih veza s Putinom. Lako je vidjeti što je on vidio u njoj, a ovo je očito veza koja traje do godinu”, rekao je izvor za ruske medije.

Ruski milijarder ima desetine nekretnina u Velikoj Britaniji, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj i Izraelu, a vrijednost njegove zamrznute imovine u zemljama koje su uvele sankcije Rusiji procjenjuje se na 3.5 milijardi eura.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana