6.4.2022. 22:18
Šest znakova da muškarac nije iskren oko svojih osjećanja
Možda pokušavate da ubjedite sebe da je sve super u vašoj vezi, ali u stvari nije.

Evo nekoliko znakova da on nije iskren oko svojih osjećanja u vezi vas i vaše veze.

1. Ne želi da vas upozna sa svojim prijateljima 
Može da koristi sve moguće izgovore - kako ste mu posebni, dragocijeni ili kako je ljubomoran; ali ako nikad niste upoznale ni jednog njegovog prijatelja - niste mu prioritet. U najgorem slučaju, vi ste mu "osoba sa strane".

2. Prečesto mijenja planove
Stvari su vrlo jednostavne - on želi da vas vidi ili ne želi. Jedna stvar je imati dramu na poslu ili porodične probleme, ali ako pravi planove samo da bi ih odjednom otkazao, događa se nešto loše.

3. Odbija da priča o svojoj prošlosti 
Naravno, baš kao i svi, i mi imamo dijelove svoje prošlosti o kojima najradije ne bi pričale i ne krivimo nikoga zbog toga. Međutim, ako se već neko vrijeme viđate sa ovim tipom, a ne znate gdje je, a ni kako je proveo posljednju deceniju, nešto se događa. Ok, možda dolazi iz perioda na koji nije ponosan, ali veza mu nije bitna ukoliko ne želi da podijeli djelić svoje istorije sa vama.

4. Opsesivno čuva svoje stvari
Pažnja! Ne kažemo da bi trebalo da preturate po njegovim stvarima, ali ako vas drži što dalje od svog ličnog prostora ili opsesivno krije svoj mobilni – povedite računa.

5. Izbjegava odgovore na vaša pitanja
Dovoljno je neprijatno kada to rade političari na TV, ali je apsolutno neprihvatljivo kada to pokušavaju i nama bliske osobe. Najgore je kada vas vrijeđa izgovorima kao što su "ne znam o čemu pričaš" ili "bez veze praviš problem", a zapravo ne odgovori ni na jedno pitanje.

Osim ovog, izbjegavanja mogu da uključe i previše detaljne i nejasne odgovore, što može da bude zbunjujuće za dešifrirovanje. Poenta je da od njega tražite jednostavne odgovore na kratka pitanja.

6. Njegove priče su protivrječne
Ako ste primijetili da često izostavlja, mijenja ili "zaboravlja" važne detalje iz svog života, on ili ima Alchajmerovu bolest u ranoj fazi i treba mu pomoć ili ima tajni život, u koji (iz nekog tajanstvenog razloga) ne želi da budete uključeni.

(A. Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana