1.4.2019. 12:35
Facebook razmatra da ograniči live-streaming
Društvena mreža Facebook obećala je da će razmotriti ograničavanje live-streaminga dvije sedmice nakon što je ta funkcija korišćena tokom terorističkog napada u dvije džamije na Novom Zelandu.

Operativna direktorka te kompanije Sheryl Sandberg izjavila je da se slaže s pozivima da se “mora učiniti mnogo više” kako bi se spriječili takvi propusti, piše N1.

Istakla je da će ta društvena mreža pooštriti opciju prenosa uživo.

U međuvremenu će i Novi Zeland razmotriti ”neadekvatne” nacionalne zakone o govoru mržnje.

Ministar pravde Novog Zelanda Endru Litl izjavio je da sadašnji zakoni ne regulišu ”zlo i mržnju koje vidimo na internetu”, prenosi CDM. 

U terorističkom napadu izvedenom u džamijama Al Nur i Linvud na Novom Zelandu, poginulo je 50 osoba.




(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana