14.2.2020. 18:30
Zuckerbeg na konferenciji u Muenchenu: Prihvaćamo globalne porezne reforme
Direktor Facebooka Mark Zuckerberg prihvaća da globalne porezne reforme znače da će ta društvena mreža možda morati plaćati više poreza u raznim zemljama, izvijestio je Politico pozivajući se na isječke govora koji bi Zuckerberg trebao održati u subotu.

Prekogranični porezni propisi trebali bi biti izmijenjeni nakon što je 137 država to zatražila prošli mjesec u pokušaju da se izbjegne novi trgovinski rat zbog globalnog rasta poreza na digitalne usluge.

"Prihvaćamo da (reforme) možda znače da ćemo morati platiti više poreza na raznim mjestima", očekuje se da će Zuckerberg reći u govoru na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu, navodi Politico.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana