16.12.2020. 22:50
Ako vam je ovaj prizor dobro poznat, nažalost, stari ste
Osamnaestogodišnji njemački student i programer stvorio je SpaceHey, klon nekad popularnog MySpacea i to iz perioda 2007.
Ova parodija potpuno je funkcionalna i interaktivna, a korisnicima daje mogućnost da se vrate u neka jednostavnija vremena.

"SpaceHey - mjesto za prijatelje. SpeceHey je ugodno mjesto za vas i vaše prijatelje. Stvorite vlastiti profil, šaljite i primajte poruke, stavljajte slike, stvarajte grupe i još puno toga. Sve je besplatno", stoji u opisu.

Student AnTheMaker nikada nije koristio MySpace jer tada je bio premlad, ali tvrdi da je želio vratiti dane slave interneta. "Čuo sam puno toga o MySpaceu od starijih prijatelja, a čitao sam o tome i na internetu. Puno sam istraživao, gledao videe i proučavao na stranici Archive.org. Pronašao sam još nekoliko stranica iz te ere i baš mi se jako sviđa internet iz tog razdoblja. Danas ne postoji ništa slično MySpaceu pa sam stvorio SpaceHey", rekao je.

Među prvima koji se vratio na ovu društvenu mrežu bio je poznati pjevač Rick Astley.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana