4.10.2021. 21:31
Šta stoji iza pada Facebooka: Prodaju se ukradeni lični podaci više od 1,5 milijardi korisnika Facebooka?
Facebook, Instagrami WhatsApp totalno su pali danas.
Poslije pada Facebooka, Instagrama i WhatsApp-a, pojavile su se i informacije da se lični podaci više od 1,5 milijardi korisnika Facebooka navodno prodaju na hakerskim forumima, prenosi Telegraf.rs.
 
To će omogućiti sajberkriminalcima i oglašivačima da utiču na korisnike interneta na globalnom nivou.
 
Krajem septembra 2021, jedan korisnik objavio je da ima podatke više od 1,5 milijardi korisnika Facebooka. On navodno posjeduje imena, mailove , brojeve telefona, lokaciju, pol i šifre korisnika. Ovi podaci su navodno sada na prodaju. Jedan kupac je navodno spreman da plati 5.000 dolara za milion naloga Facebooka, time bi ukupna cijena mogla da dostigne cifru od 7,5 miliona dolara, navodi Sputnjik.
 
Prodavac ovih naloga je navodno naveo da predstavlja veliku kompaniju koja radi na tome da Facebooku "počisti" sve podatke.
 
Kako navodi reporterka New York Timesa Šira Frenkel (Sheera Frenkel), zaposleni u kompaniji Facebook ne mogu da uđu na svoja radna mjesta i porade na proceni štete jer su im hakovane kartice za ulazak u zgradu.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana