1.3.2019. 20:39
YouTube povlači sadržaje na kojima se pojavljivala suicidalna igrica "Momo"
Suicidalna igrica "Momo" se prvi put pojavila na internetu sredinom prošle godine kada je Argentinca (12) pozivala da počini samoubistvo.

Proteklih dana djeca i roditelji širom Amerike i Evrope su podigli uzbunu, jer se strašni fiktivni lik ponovo počeo pojavljivati na internetu. 

Igrica "Momo" pojavljivala se i prilikom reproduciranja crtića "Pepa Prase" na YouTubeu te u još pojedinim reklamama na ovom servisu.

YouTube je potvrdio za američki "The Verge" da bilo kakav sadržaj koji sadrži Momo predstavlja kršenje YouTube smjernica za oglašavanje, te je odlučio povući i oglase na pojedinim videozapisima. 

Neki videozapisi imaju ekrane upozorenja koji se pojavljuju prije reprodukcije videa te korisnike upozoravaju na "neprikladan ili uvredljiv" sadržaj.

Podsjetimo, u Velikoj Britaniji se prije nekoliko dana pojavila mnogo strašnija verzija ove igrice, gdje Momo traži od djece da upale plin ili da pronađu i uzmu tablete, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana