8.5.2019. 12:33
Uložio milion dolara kako bi postao Ken: Brazilski model estetskim operacijama u potpunosti promijenio izgled
U svijetu modelinga estetske operacije postale su svakodnevica. Uvećane grugi, korekcije nosa, zatezanje kože lica i liposukcije, samo su neki od zahvata kojima modeli pokušavaju svoje tijelo dovesti do savršenstva. Ipak, brazilski model Mauri´cio Galdi još kao dječak postao je opsjednut likom Kena, savršenog parnera svake Barbie djevojke. Svojom prirodnom ljepotom i dječačkim osmjehom nije bio zadovoljan u potpunosti zbog čega se sa svega 16 godina odlučio na svoju prvu estetsku operaciju o kojoj je svoje roditelj obavjestio samo par dana prije hirurškog zahvata.

Kada sam bio mali, nikada se nisam osjećao dovoljno lijepo i nisam bio zadovoljan svojim fizičkim izgledom. Oduvijek sam se divio Kenu i želio da ličim na njega, imali smo tek po koju sličnot- izjavio je svojevremeno Galdi.

Danas zaposlen kao model i prezenter na najprestižnijim modnim događajima širom Brazila, nekada je bio običan mladić koji je nizom operacija uspio doći do izgleda po kojem je postao jedinstven u svojoj zemlji.

Tokom godina karijere, čak deset puta je išao “pod nož”, a njegova prva operacija, bila je korekcija nosa, nakon čega je ugradio silikonske implante u grudi i ruke kako bi dobio figuru mišićavog muškarca, a na kraju se podvrgao jednoj od najtežih operacija kada je hirurškim putem trajno promijenio boju očiju iz smeđe u plavu.

-Svoju prvu operaciju sam platio iz svog džepa. U to vrijeme sam radio kao model i rekao sam svojim roditeljima samo dva dana prije operacije. Bili su zgranuti”, objasnio je.

Sve dok nije postigao željeni izgled, nije se zaustavio. Vrijedno je radio na svom tijelu i edukaciji, ali su hirurški zahvati za njega bili neizbježni.

-Moj dan izgleda tako što gostujem na TV-u, snimam reklame, radim photoshootinge i promovišem različite brendove na Instagramu. Svakako je da imam fanove u Brazilu koji vole Kena i moj izgled i oduševljavaju se njime, ali ne mogu tačno da izmjerim količinu moje slave i moj uticaj na društvo- priznao je “Ken”.

Njegova majka uvijek je imala opriječno mišljenje o njegovim estetskim zahvatima, ali je na kraju prihvatila sina onakvim kakav je danas, tvrdeći da jer i prije operacija bio jako lijep, te joj nije jasno zbog čega je u potpunosti morao da promijeni svoj izgled.

-Bio je oduvijek simpatičan mladić, neko ko stalno ima potrebu da mijenja sebe ne djeluje srećno, nisam sigurna u to- rekla je njegova majka, prenosi Azra.





(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana