28.7.2019. 11:08
Danju direktorica, a noću sponzoruša: Mjesečno zaradim do 2.500 dolara
Aleks (Alex) vodi dvostruki život - danju je izvršna direktorica, a noću je sponzoruša. Priznala je to u australskoj emisiji "60 Minutes" koja se pozabavila ovim pitanjem.
- Lagala bih da kažem da tražim sponzora, a da me ne zanima njegov novac - priznala je Aleks.

Njen sponzor Bob dovoljno je star da joj bude otac, a to što voli mlađe objasnio je riječima:

- Jednostavno je, volim seksi žene.

Dao je i svoje objašnjenje šta žene privlači kod njega.

- Neke su mi rekle da ne izgledam loše za svoje godine - pojasnio je Bob.

Seks je dio paketa, tvrdi Bob, koji djevojke traže preko aplikacije SugarDaddyMeet. 

Njegova Aleks priznaje da mjesečno prima između 1.000 i 2.500 australskih dolara (1.222 do 3.055 KM) u novcu i darovima.

Brendon Vejd (Brandon Wade), osnivač stranice "SeekingArrangement", na kojoj se upoznaju sponzori i sponzoruše, dao je savjet.

- Ako imate dovoljno novca da privučete žene, iskoristite ga. Poput tipa koji ima mišiće ili onog koji dobro izgleda. Iskoristite to što imate - kazao je Vejd.

Ovaj 48-godišnjak je preko stranice dobro zaradio, a i sam ima sponzorušu Zoi (Zoe), koja ima 22 godine.  

- Ako ste siromašni i družite se samo sa siromašnima, nikad nećete dobiti priliku u životu. Zašto biste hodali s luzerom - pita se Vejd.

"Seeking Arrangement" tvrdi da trenutno 177.000 australskih studentica traži sponzora preko njihove stranice. 

- To je rastuća industrija, sve više djevojaka to radi - tvrdi studentica Monika (Monica), jedina iz 25 minuta dugog priloga u australskoj emisiji "60 Minutes" koja nije pristala na to da joj se pokaže lice. 

Profesor Piter Fleming (Peter Fleming), ipak, ima drugačije mišljenje.

Autor knjige "Sugar Daddy Capitalism: The Dark Side of the New Economy" smatra da je Vejd prostituciji dao novo ruho te da prodaje priču da je ljubav samo za siromašne, a bogati je mogu kupiti, piše Avaz.

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana