6.10.2019. 22:08
Kako nam se vraća sve što smo u životu uradili
Karma stiže svakog od nas, bez obzira da li je dobra ili negativna. Saznajte kako karma utiče na naš život…
U prevodu sa sanskrita riječ “karma” znači “akcija”. Zato, šta god da radimo ili uradimo u prošlosti, sve nam se uvijek vraća. Čak i jednim dahom šaljemo mali dio svoje energije u Univerzum. Sve jednostavne ljudske radnje se nakupljaju, zatim se realizuju u stvarnim događajima i pojavama.

1. Karma nije kazna za krivično djelo. Ona je dio ljudske duše, i svi postupci duše podložni su uticaju karme.

2. Karma je osmišljena da nauči kako da se krećemo u životu. Patnja, pobjeda i bilo kakve životne teškoće koje naiđu na naše puteve pomažu nam da se razvijamo.

3. Ne mislite da mali napori nisu dovoljni. Svaka akcija se dodaje ukupnom broju stvari koje ste učinili i dovodi do velikih promjena u budućnosti. Svaka beznačajna akcija šalje se Univerzumu, doprinoseći početku određenih događaja u budućnosti. Nikada ne znate kakav će uticaj karma imati i kakve posljedice može donijeti.

4. Dobra karma ima pozitivan uticaj na mozak. Barem tako kažu naučnici. Dobra djela poboljšavaju sposobnost čovjeka da iscjeljuje.

5. Karmu možete očistiti riječima koje izgovarate.

6. Shvatajući da čak i jednostavne misli i elementarne radnje utiču na stvarnost, postajemo strpljiviji i prestajemo da donosimo ishitrene odluke.

7. Bez obzira koliko je trenutno negativna karma, to se može promijeniti. Budućnost je samo u našim rukama.
 

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana