20.10.2019. 17:52
Pavel ima devet godina i svoje slike poklanja u zamjenu za pomoć životinjama
Pavel Abramov ima tek devet godina i odličan je slikar. Voli da slika kućne ljubimce i prodaje svoje radove, ali ne da bi kupio igračke ili nešto slično, već traži da mu pošalju hranu da za azil. On slika ljubimce na osnovu fotografija koje mu vlasnici pošalju, a oni dolaze ne samo iz njegovog rodnog grada Aramasa u Rusiji, već iz raznih drugih država.

Pavel i njegova majka Ekaterina Bolšakova, pokrenuli su projekat “Draga četkica” prije skoro godinu. Ideja je potekla od Pavela kada je izgubio psa ljubimca Barsika.

Želio je da u čast svog ljubimca pomogne psima lutalicama i to je uradio. Nema fondaciju niti saradnike, već dobro srce i talenat, prenosi CDM.

Image result for Pavel Abramov draw

Image result for Pavel Abramov drawings

(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana