14.1.2020. 11:45
Firma svim nepušačima dala četiri dodatna dana godišnjeg odmora
Zaposlenici agencije za zapošljavanje u engleskom gradu Swindonu dobili su četiri dodatna dana godišnjeg odmora, pod uslovom da ne puše na poslu.

Agencija KCJ Training & Employment Solutions iz Swindona želi na ovaj način nagraditi radnike koji ne puše umjesto da kazni pušače.

Generalni direktor Don Bryden uveo je tu mjeru iako je pušač.

"Donijeli su je i prihvatili i pušači i nepušači u firmi", kazao je, prenosi Hina.

"Nikoga ne diskriminiram", rekao je i dodao kako nema ništa protiv pauza za pušenje niti tjera radnike da s time prestanu.

"Međutim, recimo da je riječ o tri pauze za pušenje dnevno. To je ekvivalent 16 radnih dana i 2 sata godišnje, ako radni dan traje osam sati", pojasnio je Bryden svoju ideju.



(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana