9.2.2020. 18:32
Dječak napravio invalidska kolica od lego kocki za štene bez prednjih nogu
Gracie je štene koje je zbog urođene mane rođeno bez prednjih nogu. Njeni vlasnici su je odmah bacili. U vrijeme kada je pronađeno, štene je izgubilo djelove krzna i bilo je puno buva, ali nije izgubilo volju za životom.

Nakon perioda pažljive njege, veterinar je kontaktirao porodicu koja ima svoj mali azil za životinje i koji su se zaljubili u Gracie, čim su je vidjeli.

Kako u svom azilu imaju i jednog paralizovanog psa, porodica Turley je imala iskustva u njezi pasa sa invaliditetom i osim ljubavi mogli su da joj pruže i ispravnu njegu.

Međutim, Gracie koja ima teškoće sa hodanjem bila je previše mala za invalidska kolica za pse, pa je porodica morala da osmisli neko rješenje.

Tada je u pomoć priskočio dvanaestogodišnji volonter Dylan i napravio od lego kockica invalidska kolica koja su savršeno odgovarala Gracie.

I ne samo da su joj odgovarala, već su bila jeftina za izradu i mogla su da se podešavaju kako pas bude rastao. Zahvaljujući ovim kolicima, Gracie je uskoro mogla radosno da trčkara kao i svako štene njenih godina.



Vremenom je Gracie je postala veća, pa je Dylan dodao veće točkove na kolica, a na kraju je dobila kolica za odrasle pse.

Ova priča o Gracie potvrđuje da svaki pas može može da ima srećan i ispunjen život ukoliko ima vlasnike koji su pažljivi i ispunjeni ljubavlju prema životinjama, prenosi CDM.


(Amila Aliajgić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana