10.7.2020. 12:14
Doktorica savjetuje kako koristiti masku za istinsku djelotvornost
Stomatologinja Olivia Cuid na TikToku podijelila je video u kojem je pokazala na koji način najbolje da namjestite hiruršku masku kako biste se što efikasnije zaštitili od koronavirusa, a video je postao viralan u kratkom vremenu.

Nošenje maske u javnosti ovih je dana postalo obavezno, ali hirurške maske nisu savršene, piše Women's Health. Zbog toga je Cuid odlučila otkriti trik kako staviti hiruršku masku da bolje stoji i štiti vas.

Njen video već je pogledalo više od 395.000 ljudi. Cuid kaže kako hirurška maska ostavlja prostor na bočnim stranama lica koja ostaju izložena vanjskim utjecajima. Najvažnije je, kako je pokazala, zavezati čvor sa strane maske, kako zrak ne bi mogao ulaziti.

U nedostatku N95, ovo može poslužiti kao dobra alternativka, kazala je doktorica.


(Admir Oručević)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana