1.12.2020. 8:38
Ova 101-godišnja starica je preživjela Špansku gripu, Drugi svjetski rat, te je čak tri puta bila pozitivna na koronavirus
Doktori u Italiji su zapanjeni otpornošću i snagom Marije Orsinger, 101-godišnje starice koja je preživjela pandemiju Španske gripe, Drugi svjetski rat i koronavirus, i to čak tri puta.

Piše: Haris Ahbabović

Ova starica je prvi put bila pozitivna na Covid još u mjesecu februaru ove godine.

- U februaru mi je majka hospitalizovana u Sondalu, a doktorka u bolnici nam je rekla da se nikada nije susrela sa nekim tako starim da je na taj način podnio koronavirus. Sama je disala i nije imala temperaturu - kaže njena kćerka Carla.

Nažalost, ponovo je hospitalizovana u septembru i to sa temperaturom, nakon čega je ponovo testirana i bila pozitivna. Prošla je pun period lječenja od 18 dana.

Međutim, njena borba sa koronavirusom nije tu prestala. Ponovo je bila pozitivna na virus prošlog petka. Treća sreća, kako se šale. Maria Orsinger je uprkos svemu asimptomatski slučaj i pravi je medicinski fenomen, s obzirom na njene godine i šta je sve proživjela.

- Doktori su potpuno zapanjeni - kažu njene kćerke, objašnjavajući da je njihova majka do sada na testovima bila tri puta negativna i tri puta pozitivna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana