1.12.2020. 19:50
Snimak dede koji svira supruzi ispred bolnice rasplakao svijet
Snimak 81-godišnjeg Stefana Bozzini kako svira harmoniku na ulici, ispod prozora bolnice u kojoj se liječila njegova supruga Carla Sacchi, rasplakao je planetu. Carla je prije nekoliko dana preminula u svom domu, nakon što je otpuštena iz bolniceu blizini Pjaćence.

Iako nije bila zaražena korona virusom, Stefano zbog pandemije nije mogao da posjećuje Carlu dok je bila u bolnici, piše BBC.

Stefano je stoga zamolio upravu bolnice da mu dozvoli da ispod prozora sobe u kojoj je bila smještena Carla, odsvira nekoliko numera na svojoj harmonici kako bi joj "pružio pet minuta sreće.



- Bio je sunčan dan, volio bih da sam svirao duže, cijelog dana- rekao je Stefano za lokalne novine.

Dirljiv gest Stefana Bozzinija javno je pozdravila i gradonačelnica Pjaćence Patrizia Barbieri koja je na svom Facebook nalogu napisala: "U toj serenadi svi smo prepoznali ljubav, u jednostavnosti i neposrednosti njenog univerzalnog jezika."


(Nermana Crnčalo)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana