13.7.2021. 9:34
Svadba za pamćenje u Tomislavgradu: Po mladu došli s traktorom, punica bila brža od njih
Svadba za pamćenje u Tomislavgradu i duvanjskom selu Kazagincu, u blizini Buškoj jezera. U subotu su Marija Baković i Ivan Renić-Ćuto svoju ljubav potvrdili pred brojnim prijateljima i uzvanicima, piše Tomislavnews.

Ono što je neobično kod ove svadbe je što su po mladu došli – traktorom. I što je punica bila brža od njega!

U duvanjskom kraju po mladu se dolazilo pješke, na konjima, na kolima koje su vukli konji, kamionima, autima i limuzinama pa čak i helikopterom, no nikada nije zabilježeno da je mladoženja po mladu došao traktorom. Desetak mladića i mladoženja na traktoru su pjevali, veselili se, vijorila se i zastava.
 
Nakon što se mlada popela na traktor, krenuli su prema crkvi Spomen bazilici gdje su se vjenčali. Ispred su ih dočekali brojni prijatelji i uzvanici s pjesmom, ružama, bakljama…

Krenuli su zatim autima prema Kazagincu, prema mladoženjinoj kući. Obavili su tamo i tradicionalno bacanje jabuke kićenice preko krova kuće.

Da je brža od traktora kladila se novopečena punica Josipa. No nitko se nije usudio prihvatiti okladu s obzirom da je punica dugogodišnja članica Atletskog kluba iz Tomislavgrada i najbrža Duvanjka na duge i planinske stazes titulom “Harambašice 21.”

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana