2.4.2022. 18:58
Ženske profesije koje najviše privlače muškarce
Šta je za mnoge muškarce najbitnije kod žene? Da li je to izgled, ljepota lica, inteligencija ili nešto drugo? Ovo su ženske profesije koje najviše privlače muškarce!

Inteligencija, ljepota i profesionalnost – to je tako savršen paket! Ali da li je baš sve to neophodno kako bi se muškarac zaljubio u ženu?

Ispostavilo se da predstavnike jačeg pola uopšte ne uzbuđuju “savršene žene” koje imaju takozvani “cijeli paket”. Privlačnost je više stvar ličnih preferencija, piše pult24info.

Mnogim muškarcima se sviđa nešto drugačije, ali postoje neke stvari koje su slične mnogim muškarcima. Na primjer, profesija kojom se žena bavi utiče na to kakav će muškarci utisak steći o njoj.  Ovo su neke od profesija za koje su muškarci izjavili da im se najviše dopadaju kada ih žene obavljaju.

Medicinska sestra – naravno ovo je očekivano. Ona je oličenje dobrote, brižnosti i njege zbog čega se to muškarcima tako sviđa.

To potiče još iz ljudske genetike u kojoj je zapisano da muškarci trebaju biti snažne dase koje se bore za svoju porodicu dok su žene te koje daju ljubav i brigu svojoj porodici. Brižnost je jedna od osobina koje muškarce najviše privlače.

Sekretarica – Ovo već možda potiče iz filmova u kojima je sekretarica uvijek predstavljena kao zavodljiva žena, možda ne tako snažnog morala. Što znači da će im ta profesija žene uvijek zagolicati maštu.

Konobarica – One ostavljaju utisak dame koja će ih nahraniti, uslužiti, asocirati na zadovoljstvo…

Manekenka – Mnogi bi muškarci željeli pored sebe djevojku sa naslovnice časopisa. Modeli se smatraju standardom ljepote: duge noge, lijepo držanje i odvažan izgled fasciniraju mnoge muškarce. Zbog toga će ih manekenke uvijek tako privlačiti.


(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana