26.4.2022. 9:01
Ruski oligarsi imaju impresivne jahte, dok mornarica koristi brod star 110 godina
Ruska mornarica koristi brod "Komuna" star skoro 110 godina da bi istražila olupinu "Moskve", moćnog ruskog broda kojeg su, navodno, uništili Ukrajinci.

I dok mornarica koristi "historijske" brodove, ruski oligarsi imaju nevjerovatne jahte, prenosi Glas Amerike.

Da stvar bude bolja, ponos ruske crnomorske flote, krstarica Moskva je na dnu mora. Ukrajinske rakete su uništile moćni ruski brod iako su Rusi tvrdili da ima savremen sistem odbrane. Brod "Komuna", koji će istraživati olupinu "Moskve", je napravljen 1913. godine tokom vladavine cara Nikolaja II. 

S druge strane, ruski oligarsi posjeduju najbolje jahte na svijetu. Jedna od takvih je ona u posjedu Ališera Usmanova koja vrijedi čak 800 miliona dolara. Ta jahta vrijedi više i od "Moskve" (750 miliona).

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglašava sebe velikim patriotom širom svijeta, hvali se modernim oružanim snagama, a realnost je ustvari drugačija - bogaćenje njega i njemu bliskih ljudi.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana