26.2.2019. 9:55
Veliko interesovanje za promociju knjige „Sindrom policističnih jajnika”
U Sarajevu je 22. februara 2019. u prepunoj sali hotela Evropa održana svečana promocija knjige „Sindrom policističnih jajnika”, uvažene profesorice Zelije Velije-Ašimi.
Iako je riječ o naučnom i stručnom djelu, interes javnosti je bio ogroman, a promociji su prisustvovali brojni ugledni medicinski radnici i stručnjaci.

Promotori knjige su bili profesori Senad Mehmedbašić (BiH), Đuro Macut (Srbija) i Tatjana Milenković (Makedonija), koji su istakli kako je riječ o vrlo vrijednom stručnom djelu koje nije namijenjeno samo struci, već i svima onima što se žele uputiti u ovaj poremećaj koji se javlja kod žena generativne dobi.

Prema nekim istraživanjima, oko 6-7 posto žena generativne dobi imaju PCOS, a od njih gotovo 25 posto ni ne zna da ima PCOS, dok se ne pojavi problem neplodnosti.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana