8.6.2019. 18:20
Od početka godine u Sarajevu 800 oboljelih od morbila
Od početka godine zaključno sa 7. junom u Kantonu Sarajevo je registrovano 797 oboljelih od morbila, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Najveći broj oboljelih je registrovan u općini Novi Grad 298, a najviše oboljelih je u dobnoj skupini od 2 do 5 godina 267. Morbili su zabilježeni u svim dobnim skupinama i kod tek rođenih beba i kod starijih ljudi od 50 godina. Ukupan broj oboljelih koji su hospitalizirani u razdoblju 18.01.2019.-07.06.2019. godine iznosi 129. 

Od 797 oboljelih njih 734 nije vakcinisano, a samo sedam osoba je vakcinisano. 

Vlada Kantona Sarajevo je 15. marta na vanrednoj konferenciji za novinare pozvala sve roditelje da vakcinišu svoju djecu kako bi zaštitili kompletno stanovništvo. Od početka epidemije zabilježen je i jedan smrtni slučaj. 




(Patria / Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana