23.9.2020. 22:47
Posolite lubenicu i uživajte u savršenom okusu
So se najčešće koristi kao začin jer poboljšava okus hrane, tokom ljeta koristi se i u mnogim pićima, poput margarite, a odlična je i za poboljšavanje okusa određenog voća.

Ako ste željeli pojesti slatku i ukusnu lubenicu, ali ste tokom prvog zalogaja shvatili da je gorka i bezukusna, u poboljšanju okusa pomoći će vam malo soli, prenosi Mashed.

Da biste postigli da okus lubenice bude slađi, zanemarite šećer i posegnite za soli. Zašto? Sol je odlična za smanjenje gorčine. Barb Stuckey, stručnjakinja koja se bavi poboljšanjem okusa hrane, iznosi prilično dobru teoriju o tome zašto to funkcioniše.

– Lubenica ima tri elementa okusa, slatki, kiseli i gorki; a gorčina može djelovati na suzbijanje slatkoće lubenice. Kad pospete krišku s malo soli, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu – objašnjava Stuckey.



(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana