2.12.2020. 22:44
Iz "Pfizera" poručili: Do kraja 2021. imat ćemo više vakcine nego što nam treba
Izvršni direktor firme "Pfizer" Albert Bourla uvjeren je da će do kraja 2021. svijet proizvesti više doza vakcine nego što je potrebno u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Njegova izjava uslijedila je nakon što je Velika Britanija danas odobrila vakcinu "Pfizera" i njihovog njemačkog biotehnološkog partnera "BioNTecha". Kompanije tvrde da je njihova vakcina efikasna 95 posto.

- Činimo sve što možemo kako bismo povećali proizvodni kapacitet. Moramo ga povećati u sljedećih nekoliko mjeseci - rekao je.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana