28.12.2020. 19:59
Medicinske sestre dobile pet puta veću dozu vakcine protiv korone
Zbog individualnih grešaka u pripremi vakcine, osam zaposlenih u staračkom domu u Stralsundu u Njemačkoj dobilo je pet puta veću dozu od preporučene doze vakcine protiv koronavirusa.

Nakon incidenta u nedjelju, sedam žena i muškarac poslani su kući.

Kako je rekao šef okruga Vorpommern-Ruegen, Stefan Kerth, četiri osobe su primljene u bolnicu na promatranje iz predostrožnosti. 

Pokazali su simptome slične gripi.

Distrikt je saopćio da su, prema informacijama proizvođača "Biontech", veće doze vakcine u fazi 1 studije već testirane na ispitanicima bez ozbiljnih posljedica. Nisu zabilježeni trajni neželjeni događaji.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana