8.1.2021. 12:45
Čerkez: FBiH spremno dočekuje prve doze vakcina, vakcine se očekuju od 18. januara do 12. februara
Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez potvrdio je Feni da Federacija BiH spremno dočekuje prve doze vakcina koje bi između 18. januara i 10. februara trebalo da stignu u Bosnu i Hercegovinu putem COVAX mehanizma.

- Prema informacijama kojima raspolaže Federalno ministarstvo zdravstva, kao što je to već saopćio i ministar Vjekoslav Mandić, vakcine se očekuju u periodu između 18. januara i 10. februara. Najvjerojatnije će to biti 'Pfizerove' vakcine, a još nemamo informaciju o količini vakcina - kazao je Čerkez.    

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana