11.1.2021. 13:35
Tegeltija: Vakcine za građane BiH će biti dostupne krajem januara
Danas se održava 15. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na početku sjednice zastupnik SDP-a Zukan Helen postavio je pitanje predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji šta je ova institucija uradila po pitanju nabavke vakcina u BiH.Tegeltija je odgovorio da je Vijeće ministara u saradnji s EU već dogovorilo nabavku vakcina koje će građanima BiH biti dostupne krajem januara, piše Avaz.
- Obezbjeđeno je milion i 232 hiljade vakcina za građane BiH. Njih 800.000 bit će ustupljeno Federaciji BiH, 400.000 Republici Srpskoj, a 32.000 Brčko distriktu. Sve vakcine za građane će biti besplatna. Ovo je samo tura vakcina koje će biti obezbijeđena za BiH.

Iako nije htio navesti ime proizvođača, Tegeltija je izjavio da je riječ o jednoj od u EU odobrenih vakcina. 

(Mirza Malović)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana