14.4.2021. 21:24
Macron najavio besplatno psihološko savjetovanje za mlade pogođene pandemijom
Francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je da će se djeci i tinejdžerima koji imaju mentalnih poteškoća pružiti besplatno psihološko savjetovanje zbog pandemije koronavirusa. Oni od tri do 17 godina imat će pravo na 10 besplatnih sesija sa psihologom, uz liječnički recept.

Macron je najavio dodatnu pomoć nakon sastanka s liječnicima i porodicama u dječjoj psihijatrijskoj jedinici. Iz njegovog ureda je saopćeno da će plan trajati dok traje pandemija, javlja AP.

Liječnici su izvijestili o porastu vanrednih psihijatrijskih stanja u kojima su sudjelovali mladi ljudi, uključujući pokušaje samoubistava, napade panike i druge simptome duševnih oboljenja.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana