28.4.2021. 11:20
0
Rebra u tepsiji
Meso oko rebara je mekano i sočno, ali ga treba znati ispeći kako treba. Ovo je jedan od načina koji malo duže traje, ali je zaista jednostavan.
Sastojci:

1,5 kg telećih rebara
1 kašika limunovog soka
1 kašika worchestershire sosa
1 kašika ljutog kečapa
1 kašika senfa
1 kašika meda
so
biber
mljevena crvena paprika

Probajte kupiti rebra u komadu, dakle sa što manje manjih komada. Meso dobro operite, pa posušite. Posolite, pobiberite i pospite mljevenom crvenom paprikom, pa začine rukama dobro utrljajte u meso.

U posebnoj zdjeli pomiješajte limunov sok, worchestershire sos, ljuti kečap, senf i med. Sa ovom smjesom prelijte meso, pa je rukama dodatno utrljajte kako bi meso ravnomjerno bilo pokrivenom marinadom.

Meso stavite u tepsiju, dodajte 50 ml vode i dobro ga pokrijte alu folijom. Stavite u hladnu rernu, pa namjestite temperaturu na 170 stepeni i pecite oko 90 minuta.

Nakon toga, skinite foliju, meso blago premažite sa ljutim kečapom, pa vratite u rernu na 200 stepeni i pecite još 20 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.