10.5.2021. 11:10
0
Oslić u graškogradu
Zbog svog neutralnog okusa oslić je riba koju će jesti i oni koji nisu ljubitelji ribe, a jedan od najlakših načina pripreme je pohovanje. Da bi jelo bilo potpuno, tu je i lagani prilog od graška.
Sastojci:

300 g filea oslića
150 g brašna
3 jaja
100 g prezle
so
mljevena crvena paprika

prilog:
300 g graška
50 g putera
curry prah
origano
svježi peršun
biber
so

Filete oslića blago posolite, pa ih dobro uvaljajte u brašno. Jaja izmutite sa malo soli, te filete umočite u smjesu od jaja. Prezlu pomiješajte sa mljevenom crvenom paprikom, pa sa njom bogato obložite filete. Ako smatrate da vam je premalo poha na ribi, slobodno ponovite čitav postupak pohovanja.

Ribu pržite u dubokom ulju oko 2-3 minute sa obje strane, pa je vadite na papirni ubrus.

Uz ovo jelo odlično će se uklopiti lagani prilog koji ćete napraviti tako što ćete rastopiti puter, pa na njemu prepržiti grašak (najbolje mladi ako ste ga u prilici nabaviti). Dodajte začine: curry prah, origano, svježi peršun, biber i so, pa sve dobro izmiješajte i krčkajte 7-10 minuta. Ukoliko vam se grašak počne lijepiti za dno tave, slobodno ulijte malo tople vode. Grašak, potom, ugrubo ispasirajte u tavi, ali ne u potpunosti, jer ne trebate dobiti pire od graška. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.