12.5.2021. 12:53
0
Juneći ragu
Pojedina jela od nas iziskuju više vremena za pripremu a to je slučaj i sa junećim raguom. No, to znači da ćemo i duplo više uživati kada nam ovaj obrok zamiriše iz tanjura.
Sastojci:

1 kg junetine s kostima
1 goveđa kocka za supu
3 glavice luka
1 mrkva
100 g graška
1 krompir
150 g pelat paradajza
50 ml kečapa
svježi peršun
šafran
so
biber

U veću šerpu ulijte jedan litar vode i stavit goveđu kocku za supu. U to dodajte junetinu s kostima u komadu i kuhajte oko 40 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

Nakon toga popržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte kockice mrkve i krompira. Nakon kraćeg dinstanja, dodajte grašak, pa i njega kratko prodinstajte. Zatim, dodajte kečap i pelata paradajz, kao i začine: svježi peršun, šafran, so i biber. Sve dobro izmiješajte i pustite da se krčka oko 5 minuta.

Skuhanu junetinu podijelite na manje komade, pa je dodajte u povrće. Sve prelijte supom u kojoj se kuhalo meso, poklopite, smanjite vatru i krčkajte još pola sata. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.