4.6.2021. 11:39
0
Som u povrću
Kad se poželite ribe, najjednostavnije je da pripremite pangasius soma koji je dostupan u svakom većem marketu. Malo povrća i začina od ove ribe će načiniti pravi specijalitet!
Sastojci:

500 g filea pangasius soma
1 stabljika celera
2-3 kom. cherry paradajza
½ patlidžana
2 krompira
2 češnja bijelog luka
½ limuna
maslinovo ulje
svježi peršun
so

Pangasius som je obično smrznut i pakovan u obliku očišćenih fileta. Ribu odledite, posušite i stavite na veći komad papira za pečenje. Blago posolite, pa po njoj stavite stabljiku celera.

Krompir, patlidžan i limun izrežite na ploške jednake debljine, pa rasporedite po ribi. Dodajte kriškice cherry paradajza, sitno sjeckan bijeli luk, pa sve prelijte maslinovim uljem. Sve još jednom posolite, pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom, pa dobro zamotajte u aluminijsku foliju.

Ribu pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Ako želite da se sve malo zapeče, otvorite foliju pa pecite još desetak minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.