7.6.2021. 15:03
0
Šnicle u krem sosu
Niko ne voli žilave šnicle, pa su recepti za mekano i sočno meso vrlo traženi. Ovaj ćete, sigurni smo, rado dijeliti sa prijateljima i dragim osobama.
Sastojci:

600 g teleće šnicle
50 g suhog mesa
1 luk
1 crvena paprika
2 češnja bijelog luka
50 g putera
brašno 
svježi peršun
senf sa sjemenkama
goveđa kocka za supu
biber
so

U zagrijanoj tavi kratko prerpžite tanke kriške suhog mesa, pa ih ostavite sa strane. Potom, dodajte puter. Šnicle uvaljajte u brašno, pa ih prepržite na rastopljenom puteru u Tefal širokoj tavi. Meso pržite oko 2-3 minute sa obje strane, pa ga izvadite na tanjur, a u masnoću od mesa dodajte sitno nasjeckan luk. Kad luk omekša, dodajte kockice crvene paprike, pa sve dinstajte nekoliko minuta.

Zatim, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, svježi peršun i senf sa sjemenkama, te goveđu kocku za supu. Prelijte sve sa oko 500 ml vode i pustite da proključa. Tada u tavu vratite šnicle, poklopite, i krčkajte oko 25 minuta. Nakon toga, izvadite ponovo šnicle iz tave, a povrće izmiksajte Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete kremasti umak. Šnicle poslužite prelivene ukusnim umakom i sa preprženim kriškama suhog mesa.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.