10.6.2021. 11:46
0
Carska piletina
Ovako spremljena piletina ne samo da lijepo izgleda na tanjuru, već je prepuna finih mirisa i odličnog je okusa. Slobodno se može servirati i caru!
Sastojci:

600 g pilećeg filea
100 g topljenog sira
50 g suhog mesa
50 g pureće šunke
50 g kiselih krastavaca
50 ml vrhnja za kuhanje
2 stabljike mladog luka
1 paradajz
2 češnja bijelog luka
1 kašika senfa
1 žumance
svježi peršun
so
biber

Pileći file izrežite na kockice i kratko ga prepržite u Tefal dubljoj tavi. Kada meso porumeni dodajte kriške suhog mesa i sitnije nasjeckan mladi i bijeli luk. Potom, dodajte paradajz izrezan na kocke i trakice pureće šunke. Pustite neka se sve malo dinsta, pa dodajte kolutiće kiselog krastavca i sitno nasjeckan svježi peršun.

Prelijte sve sa vrhnjem za kuhanje, te umiješajte senf i žumance. Posolite i pobiberite po želji, dodajte listiće topljenog sira, lagano izmiješajte i skinite s vatre. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.