15.7.2021. 15:39
0
Vege punjene paprike
Paprike skoro pa možete puniti sa svim što vam padne na pamet. Dobro, možda ne baš s čokoladom, ali varijanta sa povrćem i bukovačama je za svaku pohvalu.
Sastojci:

500 g manjih paprika
1 stabljika prase
1 batat
100 g bukovača
2 češnja bijelog luka
1 kašika soja sosa
maslinovo ulje
svježi peršun
so

Za početak paprikama odstranite dio s peteljkom kako biste napravili prostor za punjenje i ostavite ih sa strane.

Potom, napravite ukusni nadjev. Najprije, popržite kratko prasu isjeckanu na ploškice, pa dodajte sitno nasjeckan batat i bukovače. Sve mora biti sitno nasjeckano kako biste sebi olakšali filovanje paprika.

Kada gljive porumene, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, te svježi peršun. Prelijte sve sa soja sosom i malo vode, te posolite po želji. Pustite da se krčka između 5-8 minuta. Dobiveni nadjev ravnomjerno rasporedite u unutrašnjost paprika, pa ih poslažite u tepsiju. Paprike, na kraju blago prelijte maslinovim uljem i po želji dosolite, pa stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.