21.7.2021. 11:05
0
Avokado biftek pasta
Umak od avokada je sve što vam treba uz pastu, ali zašto se zadovoljiti prosječnim kad sa malo mesa i gljiva sve može biti na vrhunskom nivou?! Avokado biftek pasta je naš današnji izbor!
Sastojci:

300 g bifteka
300 g paste fusilli
150 g šampinjona
1 luk
3 češnja bijelog luka
½ avokada
50 ml milerama
so
biber

Za početak skuhajte tjesteninu po uputstvu na pakovanju i ostavite je sa strane. 

U Tefal wok tavi popržite trakice bifteka, pa kada meso porumeni dodajte krupno narezane šampinjone i sve pržite oko 10 minuta. Gljive i meso izvadite iz tave, a u nju dodajte sitno nasjeckan luk.

Kada se luk zazlati, dodajte kockice avokada i bijeli luk. Dinstajte par minuta, pa posolite i pobiberite, te dodajte mileram i vode po potrebi u zavisnosti koliko želite da vam bude gust umak. Dobivenu smjesu prelijte u dublju i užu posudu i miksajte Tefal štapnim mikserom dok ne dobijete umak.

Zatim, umak, meso i gljive vratite u wok tavu, pa kad sve proključa dodajte skuhanu tjesteninu dobro izmiješajte i skinite s vatre.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.