4.8.2021. 12:27
0
Malindar
Upamtite ljeto po divnom okusu malina koji je u potpunosti došao do izražaja u ovom jednostavnom receptu. Našli smo zamamno osvježenje!
Sastojci:

biskvit:
40 g brašna
20 g kakao praha
50 g putera
60 g šećera
½ kašičice praška za pecivo
1 jaje
1 kesica vanilin šećera

preljev:

250 g malina
100 g šećera
20 ml crnog vina
1 kesica mljevene želatine

Krenite od pripreme biskvita. Na laganoj vatri rastopite puter i ostavite sa strane. Pomiješajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. U većoj zdjeli Tefal mikserom pjenasto umutite jaje, pa dodajte šećere i nastavite miksati. Kada se jaje i šećeri lijepo sjedine, dodajte mješavinu brašna i kakaa, te nastavite miksati. Na kraju ulijte i otpoljeni puter i završite s miksanjem. Smjesu izlijte u manju tepsiju ili kalup za kolače pa pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Dok se biskvit peče, pripremite sočni preljev od malina. Za početak pomiješajte želatinu sa malo vode i ostavite sa strane. U Tefal tavi, zatim, na laganoj vatri zagrijavajte svježe maline te ih pospite šećerom i prelijte vinom. Povremeno promiješajte i krčkajte dok ne dobijete fini voćni džem. Skinite s vatre, pa u sve umiješajte želatinu.

Biskvit, potom, izrežite na manje kocke, koje ćete staviti na dno zdjelica za desert, a sve ćete preliti sa umakom od malina i dodatno ukrasiti sa nekoliko svježih plodova.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.