7.1.2022. 15:20
0
Ćufte na rezancima
Ćufte se sjajno slažu s tjesteninom, a u to smo se uvjerili i nakon ovog recepta gdje smo umjesto standardnog paradajz sosa koristili špinat.
Satojci:

250 g rezanaca

ćufte:
500 g pilećeg mljevenog mesa
30 g parmezana
3 češnja bijelog luka
mješavina začina
biber

umak:
300 g smrznutog špinata
300 ml pilećeg temeljca
200 g žutog sira
50 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja bijelog luka
mješavina začina

Tanke rezance skuhajte al dente u dosta vode koju ste prethodno posolili. Dok se pasta kuha, napravite ćufte. Pomiješajte meso sa sitno nasjeckanim bijelim lukom, mješavinom začina, biberom i narendanim parmezanom. Oblikujte ćufte i pržite ih na laganoj vatri dok ne porumene sa svih strana. 

Tada dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, smrznuti špinat, te mješavinu začina. Ulijte pileći temeljac pa krčkajte oko 7-8 minuta. Tada dodajte skuhanu tjesteninu i sve dobro izmiješajte. Na kraju u pastu umiješajte narendani žuti sir i vrhnje za kuhanje i skinite s vatre, pa lagano izmiješajte kako bi se svi sastojci što bolje povezali. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.